geng oreo

Saturday, 2 November 2013

bla..bla...bla...

salam...
perlu intro x entry kali ney...haha..x perlu kowt..
ini entry kedua yg ziera nak tulis selepas sekian lama ziera mendiam...
kali ney ziera nak cerita n nak jawab satu persoalan...

okeyh...suatu mlm...ziera buka fb..then ziera tengok da bufday kawan ziera...
so..ziera pown prepare la kedit banyak2 sbb nak call dia..
bukan pa...lama dah x sembang..konfem banyak nak sembang nanti..tu yg prepare kedit banyak2...
tepat pkul 12..tp lebih skit kowt...ziera kol dia...
hurmmmm..ada la ziera nyanyi skit..rasa cam sedap dah suara tu..
padahai suara ney sumbang gilerrr..sian dia terpaksa dengar suara ziera yg sumbang ney...
at least ziera wat dia terharu..kia ok pa..kihkihkihkih.....

sembang punya sembang..tiba2 dia tanya ziera 1 soalan..
"ko ngan sapa sekarang??" cheyyy..mentang2 ada p.we tanya org centu lak..hihihi
hurmm..actually dah agak dah soalan tu yang dia nak tanya kalau call dia..
so mmg dah prepare jawapan la...hahaha
"i'm single okkk..." tu jerrr mampu jawab..kahkahkah..
pastu dia tanya ziera lak.. "nape? takut luka lama berdarah kembali ka???..."
hahaha...siyes nak tegelak....luka lama berdarah kembali tu yang x tahan..
luka pa pown ziera x tahu...
rasanya..msa zaman cinta monyet dulu..
ziera x de la kecewa ngn sesapa...hahaha...
duk cinta monyet pown putus cara baikkk..hihihi...

persoalan..: kenapa ziera single sekarang???
"dah x de orang nak..hahaha"
tp still x cayerr..." ag tu jual mahal..."
aisooo....last jawapan supaya dia diam....
" cukuplah pengakhiran cinta monyet tu masa zaman sekolah...sekarang ney...yang aku nak cuma..cinta yang betul2 ada ending yang baik..n yang ada masa depan..dah kalau bleh...biarlah cinta tu betul2 untuk bakal suami aku....bak kata orang true love............."
terdiam la juga dia...tp still tanya juga la...tp dah ke topik lain..kahkahkah...

~hakikat sebenar..kita hanya mampu merancang...dan DIA yang menentukan...
~ziera mungkin mengharapkan cinta sejati yang datang tp belum tentu ianya akan tercapai..hahaha...mana tahu..tb2 terkapel ngn yg orang yg saja2 nk mengisi masa lapang..hahaha..n bukan yg merancang untuk masa depan..spa tahukan..hati manusia...
~tp...in sha allah...ziera kan jumpa juga ngn my hubby tu....


salam sayang....
ziera

Tuesday, 29 October 2013

adakah kita sama....

salam oulss....
lama sudah x mengarang..dah rasa tangan ney macam keras je nak menaip..otak pown jadi macam CD yang lekat2 tu...tesemput2 nak bina ayat.... alasan je tu......
buakan niat nak mendiam diri..tapi internet yg slow macam siput sedut dan x da masa nak mengarang....
hari ney ziera nak cerita pasal sorang jejaka ney...

okeyh....panggilan dia mr. M (bukan nama sebenar..hahaha)
dia ney jauh dari penglihatan ....~memang nak pandang hari2 or usya2..mmg x la...jauh bebenor...
ziera ngan mr. M ney kawan je... teman tapi mesra org kata.....tp dulu laaaa....
ramai org kata ziera da feeling kat dia...tp ziera menafikan la.....
bukan x nak ngaku....or nak pendam ke apa...ziera pown x pasti dengan perasaan ziera...
dulu ziera suka mesej dia....ziera x mesej ngn org lain pown...
kalau ada mesej masuk tu...semua taw dah...ziera mesej ngn dia...
maybe sebab tu la...semua orang pk ziera ngan dia ada pa pe...
sebenarnya...ziera x suka mesej ngn ramai2 orang...
nanti ada yang kata ziera sombong lak x balas mesej...

ok..back to feeling ziera....

ziera x menidakkan dan  x mengiyakan yang ziera suka dia or x...
masa tu ziera pk.. ziera nak kawan ngan dia jer...
lagi pon x kan "perigi mencari timba " hahaha....
kalau suka tu..mybe ada sikit kowt...
yang pasti..ziera selesa kawan ngan dia.....
cuma sekarang...
kami dah x contact....
dia bz kowt....
ramai cakap yang dia dah femes....so bila dah jadi retis susah nak kacau... 
tp kitaorang sempat la rapat..dalam 1 tahun g tu...~jangan nagis lak baca citer ney.....hahaha
n sekarang...semua dah berubah..sekelip mata.....
rindu la jugak kat dia...
tp sebagai kawan...
kita kena hormat privacy dia.... dia bz..jgn kacau...
so....lastly...

"ziera harap dia bahagai n always bahagia....."


kepada member2 yang t'tanya2 kenapa ziera dah x mesej dia....ney jawapannya

"dont think negative..kami x gaduh...pengakhiran
hubungan kami hari tu pown dengan baikk...maybe sbb kebuzyan yg melampau.....hahaha



okeyh..sampai sini je ea....
ziera ada best story lagi dari ney...
nanti kita chitchat lagi....
tadaaaa...

salam sayang......
ziera



Thursday, 7 March 2013

bosan bangat... ^_^

salaam...

halooo semua...kita bertemu kembali bersama sy Ziera C-dam... hahaha... 
wah..wah... dah rasa macam dj pulak... ^_^
mulai haqi ney.. 

ak x tak maw ckp pasal cinta cintun ney dah..

or pasal feeling2 bagai... 
penat la nak pk semua benda tu..





woo.. tp korang jgn la pk aku ney tengah frust lak an.. aku tunggu mr. right mai mlamar aku..hahaha.
aku bukan x percaya pd cinta or dah takut nak bercinta..
                                   tapi... kena cari alasan yg smart... ^_^
aku rasa belum sampai agy masanya nak pk semua tu..
errr... mmg la ak dah masuk 21 an.. tapi rasa macam mls la nak pk...
banyak agy benda yang perlu aku fikirkan...
contoh dia macam... asaiment ak yg tertangguh tu... study aku...
buku2 aku... dan yg paling penting... family aku... smart la sgt alasan aku ney..



tapi kalau dah sampai jodoh tu... aku kena terima la kan...hee..
buat masa skarang... biarlah dulu... 
 nanti bila sampai masa...
sang pemilik tulang rusuk ney...akan datang sendiri untuk mencari tulang rusuk dia..
so... aku.. just wait and see..
n... berdoa...







yup...seandainya telah tercatat kau milikku.. aku terima kau seadanya... 
ok..lai..lai...lai... moga bertemu lagi... 


salam sayang..
ziera...




Wednesday, 27 February 2013

dari sahabat untuk sahabat


assalamualaikum...

sudah lama benar rasanya diri ini tidak menulis disini... bukan x cuba untuk melawat blog ini.. tapi.. wi-fi kat sini slow sangat.. macam siput lak tu... adoiiyaa...ziera pown x paham kenapa....

tapi... akhirnya... ziera dapat juga menulis di sini... tb2 je wi-fi ney baikk... ngee~~

tapi entry kali ney bukan nak citer pasal b k...yang pasal b tu.. nanti2 kita sambung ea..entry kali ney..  khas untuk my family.... B1T1... ( classmate masa matrikkk..--pdt--)

...

sebenarnya.. tiada apa yang nak diceritakan.. tiba-tiba je hati ney rasa terkenangkan kalian... so dengan rasa ringan je tangan ney nak tuliskan sesuatu...

sebenarnya..perkenalan yang singkat itu membuat aku mengerti..
sahabat bukan hanya sekadar KAWAN

tetapi.. sahabat ibarat saudara kepada kita..
yang sudi menghulurkan tangan ketika kita dalam kesusahan..
yang sudi menjadi pendengar ketika kita ingin b'cerita
yang sudi memberi nasihat ketika kita melakukan kesilapan...

aku bersyukur sangat... Allah telah temukan aku dengan sahabat yang sangat baik...sangat memahami... betul kata orang.. "senang je kita nak dapat seberapa ramai kawan yang kita nak.. tapi.. susah sebenarnya untuk kita b'jumpa dengan insan yang b'gelar sahabat..".. aku rindu korang.. T_T



korang ingat x masa kita semua sama2 b'kerjasama siang dan malam untuk jadikan DRAMA kita yang terbaik tu... aku rasa.. tu lah kenangan yang terindah yang x mampu aku lupakan sampai bila-bila... kalau x silap aku.. masa tu juga la kan kita semua mula rapatkan... hurmm.. betul x??..



sejujurnya..mula tu..aku ingat budak2 laki kelas aku ney poyo2..staii skema habis la..tapi cyes.. aku ngaku..aku silap... " korang memang terbaikkk..".. terbaik diantara yang terbaikk... bodek je tu...hehe
tapi korang x leh salahkan aku la kan... aku bukan sengaja nak membuat tanggapan macam tu... korang masa mula2 dulu.. diam jer... sepatah aku cakap.. sepatah je yang korang balas....semua pakat buat muka serius je mula2 tu...nak tanya pown takut taw x... hahaha... din jer banyak cakap sikit time mula2 tu.. tapi.. sekarang aku dah x anggap korang macam tu dah... tulus ikhlas dari hati ney... "korang memang best..."masa mula2 je...lama2...dah tahu la perangai korang tu... jangan marah ea...






tapi ngan geng2 girl2 ney pulak.. memang best...korang ingat x... "ten tang ten tang cun aje.."..haha... nama ney dapat dari si faris kan..???...cyes comey...weii...rindunya nak main netball sama2... kat umt ney aku main la jugak.. tu pon ari tu jer... sekarang dah x main dah...pastukan.. dapat blaja men basket..tq korang sbb sudi ajar aku yang x pernah tahu menahu langsung pasal basket tu.... cyes best la.. even bola tu besar.. aku x leh nak pegang an..tapi seronok sangat.. seronok sbb dapat men ngn korang... aku sangat2 rindu korang..haha.. x tahu la korang rindu aku ke x an.. haha...aku sangat rindu perangai gila2 korang...kalau sembang..macam2 merapu panjang nyer... aku rasa korang pown rindu aku kan...

ten tang ten tang cun aje



proses ayam ney.... ingat x???... fiziee yg sembelih an ayam tu...hahaha betul x???

memori yang x akan dapat lupa sampai bila2... kita sahabat selamanya k...korang nanti kalau kawen jangan lupa jemput aku taw... haha... xcited nak makan nasi minyak korang ney... semoga ukhuwah yang terbina antara kita akan terus kekal selamanya... walaupun aku x mampu untuk mengimbas semua kenangan kita.. tapi aku harap.. kita x akan lupa antara satu sama lain...sori la juga sbb x dapat nak letak gambar korang semua..aku x da banyak sangat koleksi gambar korang.. apa yang penting sekarang...we are family an..??...


lagu ney..khas untuk korang....
 Sahabat - Najwa Latif  aku copy paste je lirik lagu ney... hahaha

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

.........sahabat ku..... sambung sendiri ea....



semoga persahabatan antara kita x akan pernah pudar dan akan menjadi sesuatu perkara yang mampu membuat kita tersenyum di suatu hari kelak.... yang pasti... semoga impian kita semua tercapai ea...
last skali... aku nak cakap....

" AKU SAYANG KORANG SANGAT2... SAYANG KORANG KERANA ALLAH..."


lot of love...
ziera...
^_^
senyum lah selalu...kerana dengan senyuman..ia akan membuat korang nampak lebih muda...
~~ semoga dapat b'temu lagi~~



Wednesday, 2 January 2013

perginya xkan kembali

salam b...

b sihat... syg sekarang dlm exam week.. so agk bzy la... 
syg ada benda nak story ngn b ney..
hari ney.. sorang lagi kawan syg telah kembali ke rahmatullah...


arwah kifli.. yg tutup mulut tu..

walaupon p'sahabat antara kami x lama...
syg dapat rasakan rasa sedih tu...
mmg cepat arwah tinggalkan kami semua..
x pe lah.. Allah lebih sygkan dia...





semoga rohnya dicucuri rahmat dan d'tempatkan dalam kalangan org yg b'iman...

dan kita yg masih hidup ney kena selalu b'ingat...

"takziah buat keluarga kifli "





al-fatihah.... T_T


tu jerr story untuk kali ney ea b... b jaga diri baikk2...doakan syg bleh jawab xzem ea...



lot of love
SAYANG ^_^


~salamsayangcintapelukciumdarisyguntukb~~