geng oreo

Thursday, 16 October 2014

asslamualaikum semua...

lama tak menulis kat blog ney...kejap je kan masa berlalu...alih2..sekarang dah jadi final year student dah kat universiti malaysia terengganu ney...dah 2 tahun qupanya kat terengganu ney...

sebenarnya..tak de mende pown nak kabo..cuma nak cerita la sikit soal hati yang sedang berbunga2 ney...hahaha...cheyy...dua tahun kat terengganu..dah jumpa ka pemilik tulang rusuk kiri tu???...haha..cliche punya soalan...

bila sembang pasal crush la kannn...bukan candy crush...hurmm..sebenarnya..x jumpa lagipon kat umt ney...kat umt ney..x rapat pon dengan laki... yang kita kawan sekarang pown.. semua orang kedah... ada lah sorang orang kelantan..tapi tu semua kawan je la...tak lebih2..dan tak pernah ada hard feeling...

cumaaa!!!... ada la seorang jejaka ney..okeyh la..kita gelar dia.. "en kuli"... haha....bukan apa..dia selalu cakap..."i ney kuli jerrr"... hurmm..so..kita letak nick name tu untuk dia....hahaha.. sangat sesuai.. antara kawan lelaki yang kita ada..dia je lain..kenapa??.. sebab dia ney misteri dan perahsia... tak banyak benda yang kita tahu pasal dia... sebab itu la buat kita rasa nak kenal dia sangat.... apa yang kita dapat rasa...dia jujur walaupon dia perahsia..kenapa kita cakap macam tu???.. sebab..bila kita tanya dia..."dulu belaja mana??"..yang dia jawab.."kat ni kot ni jer"..haa..tengok..dia tak tipu...tp perahsia...tapiii..lama2 kenal dia...kita tahu juga..dia dulu  budak poli...haa..lama2 kita tahu juga...cuma kena bersabar je...

kita suka cara dia...walaupon kadang2..dia buat kita rasa nak marah..tapi..pada masa yang sama..kita tersenyum mesej ngan dia...kita tak tahu sama ada kita dah jatuh hati ngan dia atau pon apa..ayat tak leh blah...cuma.. apa yang kita tahu..kita suka dia mesej kita...kita selalu tertunggu2 mesej dia...

hari ney kita mesej dia...yang kerap terjadi akhir2 ney.. kita ngan en kuli selalu bergaduh benda yang sama... tapi..last skali kami sama2 berdamai...pastu..kami sama2 menyepi... saat menyepi tuuu..kita memang tertunggu2 mesej dia..kita malas nak tegur dia sbb takut dia buzy..dia pula tak nak tegur kita sebab takut kita buzy juga....

haa..itu je lah intro serba sedikit tentang "en kuli"...nanti kan episod seterusnya... haha... cerita baru nak mula...apa yang kita harap... ini bukanlah cinta... sebab cinta kita hanya untuk yang halal....apa yang kita harap..en kuli akan bahagia selalu..senyum selalu...and sihat selalu...

"awak sentiasa dalam doa saya"

sincerely,