geng oreo

Thursday, 27 October 2011

hepi anniversarryyy cayunk...

selamat malam ea....
 hurmm...hari ney ak nak mulakan contengan ak nan pic ney...

i promise
heheeheh..mesti korang pk ak nak tujukan khas tuk JEJAKI TERCINTA kan..hahaha...x lorh..tp ney ak nak tujukan uat adik terangkat ak yg TERCINTA..aku sangatlah sayang kamu wahai adik terangkatku siti fathia bt hashim..actually today is annivesarryyy kiterowng...hurmm..korang jgn ingat kapel je da anniversarryy...hahaha...hepi anniversarryy yg ke-4 cayunk..tq sbb sudi jadi adek terangkat org ea...org sayang sangat2 kat thea...even u hanya adek terangkat org tp org dah lama anggap thea sebahgian dari family org..org sentiasa doakn kebahagian thea..buat yang terbaiikk dalam SPM ney...kalau kamu perlukan telinga untuk mendengar masalah kamu..org sedia...jangan lupakan org..jangan lupakan kenangan kita...(SMKTJ dihati)...lagu kat bawah ney khas tuk kamoo...

  SAMPAI MENUTUP MATA

Embun di pagi buta
Menebarkan bau basah
Detik demi detik ku hitung
Kinikah saat ku pergi
Oh, Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Tak ‘kan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi
Aku tak mudah untuk mencintai
Aku tak mudah mengaku ku cinta
Aku tak mudah mengatakan aku jatuh cinta
Senandungku hanya untuk cinta
Tirakatku hanya untuk engkau
Tiada dusta sumpah ku cinta
 Sampai ku menutup mata…
Cintaku sampai ku menutup mata






thea...my sis







thea nan pikah...(saya suka tengok kamu gembira)


dia nan abg dia(adek ak jugak..hehehe..)-hope korang bahagia-..



p/s:sori ea bro anip...i ambik pic thea kat fb kamoo sbb i x da koleksi pic dia.....n ambik tanpa kebenaran plak 2...sori ea...

Wednesday, 26 October 2011

tachink2 ney...

Biar BUTA mata ASAL tak BUTA hati,
Biar PEKAK telinga ASAL tak PEKAK hati,
Biar BISU mulut ASAL tak BISU hati,
Biar Mati akal ASAL tak MATI hati,
Biar SAKIT badan ASAL tak SAKIT hati,
... Biar PATAH tangan ASAL tak PATAH hati,
Biar LUKA kaki ASAL tak LUKA hati..
 assalamualaikum...
 ak memulakan contengan ak hari ney dengan sebuah pantun..(pantun la kowt...)..mmg niat ak mlm ney nak tachink2 kat blog ney...ak x taw la mai mana kekuatan tuk ak terus meninggalkan karya ak kat ats blog ak ney...maybe sbb frust kowt... tapi frust sbb pa la..???
dah blur2 ak dibuatnya...hahahha...actually td ak duk berfesbooking..as2 ak tgk la status sorang minah ney....hehehe..so ak pon copy n paste la...sbb 2 da pantun yang kat atas 2...saja nak hot kan akunyer blog...x dok gapo pon...
ak nak tachink2..tapi x taw la nak tachink bendalah pa...nak study malas..padahai PSPM jumaat ney je pon...parah dah ney...mai mana taw penyakit malas ney...ak pon x taw...hurmm...tambah2 plak dengan angin yg sepoi2 bahasa...hurmm...x larat nak bahas dah....tidor pon sodap ney....k larh wei...bantai ngan katil dah sahut menyahut dah 2...
p/s:hepi belated bufday 2 KAWAN BAIK ak ea...even ak dah ucap..so..ak ucap agy noh kat cni....(suka aty ak la..blog ak an..hehehehe)
 
sweettt...:)
 

Friday, 14 October 2011

kawan2 yg paling ak rapat

panas betoii..



assalamualaikum semua....ak nak citer sikit ney..
ak panas hati betoi...ak nak mbik lirik lagu "sampai menutu mata.."tadi..
buka punya buka...semuanyer...access is blocked...aduhh...sioootttttt btoi...
last2...ak ambik lorh gambar2 yg da...

ok..jom start story mory jom...hehehehehe..kali ney ak nak citer sal kawaan2 yg ak da..tp ak citer yg btoi2 rapat nan ak la...kalau citer sal semua...makin berat lorh .
dari ak kechik samapai ak besaq...masa kechik2 dulu..ak da best friend...hurmm masa 2 ak darjah 5...rapat la juga...main masak2..makan laksa sekali..leh kata...kami ney mcam 3 dara pinggitan kampung la..hahaha.,
mmg rapat sangat2...tp pas darjah 6..masing2 kena pindah skolah...masuk ting.1...ak smk taman jelutong...mila plak smk kulim...pas2...kak chik kat smk dato lela...tapi kami still contact samapai sekarang....ak sayang depa sgt2...


ney la mila...comel..
ney kak chik...segak ann...
       pas2 masa ak sekolah menengah kat smk taman jelutong...ak da geng...nama geng ak 2 "CHAMPIANZ"..wahh..comey an nama 2...ak miss sangat kat geng ak ney...actually geng ak da 7 orang...ramai an...dayah..watip..zaliana..pikah..nabila..miera...n last ak....hehehe...kami rapat la juga...ak paling x leh lupa..kenangan masa f3..kita orang..ney nakal la juga...de ka patot g gado nan budak laki..hahha...tp..pa pe pon...terbaiikk la....dalam geng paling pandai dayah,watip nan nabilah la...yg lain pon pandai gak..hehehe...watip terer gila add math..dapat A kowt masa spm...hehehe...kami start rapat wak2 last f2... tp masa f4..nabilah p smk agama baling..tapi kami still contc...pas f5..ak sambung kat matrik..nabilah duk insaniah...watip duk PPUM..mira poli Arau...pas2 dayah,zaliana nan pikah duk f6 kat smk Agama Sik...bila la ak dapat jumpa depa an..?????

mira,dayah,watip,aku,pikah...sori la zaliana nan nabilah..ak x da gambar ampa...ngee~..


       sejak ak masuk matrik,ak dah x maw da geng...bukan pa...cukup la geng CHAMPIANZ...paling terbaiiikkk la kata boboboiii...hehehe....so..ak just rapat cam2 la...paling rapat nan ak...si ain ney la...mmg rapat sangat...masa first2 masok dah rapat..sampai semua orang kata kami ney satu sekolah masa sekolah menengah..hahaha...tp ak taw...dia sayang ak..hahaha...ehh...tapi sebagai kawan je ea...jgn salah paham plak...dia ney mmg take care gila larh...selalu jaga ak..hahaha...even dia selalu perli2 ak...tapi dia la paling banyak tolong ak lam study...lagi pon..mmg dia kena rajin take care sal ak pon..sbb aku kan future kakak ipar dia..hahha(jangan marah ea ain..hehehe)....ak gurau je..hahaha...

ain..pas2 kawan ke cikgu dia taw..hhahaa..

 aku rasa sampai sini je kowt..pengenalan..tentang..someone yang pernah buat aku bahagia...aku sgt2 hargai ampa..maybe..aku x pernah nak ckp kata aku sayang ampa...tapi..mengenali ampa umpama anugerah dalam hidup aku...serius ak cakap..aku sayang ampa...aku mintak maaf sepanjang pengenalan aku nan ampa..aku banyak uat ampa terasa hati or pa pe larh...ak doakan yang terbaik buat ampa...take care..and..kenang daku dalam doa mu...luv u all so much...

khas tuk korang

p/s: sori sebab ambik gambar ampa dari fb tanpa permission..hehehe...cayank aku an..???






Saturday, 8 October 2011

khas tuk my future husband




salam permulaan..




"Sebaik-baik wanita ialah yang tidak memandang dan tidak dipandang oleh lelaki."
Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki. Biarlah aku hanya cantik di matamu. Apa gunanya aku menjadi perhatian lelaki andai murka Allah ada di situ.
Apalah gunanya aku menjadi idaman banyak lelaki sedangkan aku hanya bisa menjadi milikmu seorang.
Aku tidak merasa bangga menjadi rebutan lelaki bahkan aku merasa terhina diperlakukan sebegitu seolah-olah aku ini barang yang bisa dimiliki sesuka hati.
Aku juga tidak mau menjadi penyebab kejatuhan seorang lelaki yang dikecewakan lantaran terlalu mengharapkan sesuatu yang tidak dapat aku berikan.
Bagaimana akan kujawab di hadapan Allah kelak andai ditanya? Adakah itu sumbanganku kepada manusia selama hidup di muka bumi?

Kalau aku tidak ingin kau memandang perempuan lain, aku dululah yang perlu menundukkan pandanganku. Aku harus memperbaiki dan menghias peribadiku karena itulah yang dituntut oleh Allah.
Kalau aku ingin lelaki yang baik menjadi suamiku, aku juga perlu menjadi perempuan yang baik. Bukankah Allah telah menjanjikan perempuan yang baik itu untuk lelaki yang baik?
Tidak kunafikan sebagai wanita, aku memiliki perasaan untuk menyayangi dan disayangi. Namun setiap kali perasaan itu datang, setiap kali itulah aku mengingatkan diriku bahwa aku perlu menjaga perasaan itu karena ia semata-mata untukmu.
Allah telah memuliakan seorang lelaki yang bakal menjadi suamiku untuk menerima hati dan perasaanku yang suci. Bukan hati yang menjadi labuhan lelaki lain. Engkau berhak mendapat kasih yang tulen.
Diriku yang memang lemah ini telah diuji oleh Allah saat seorang lelaki ingin berkenalan denganku. Aku dengan tegas menolak, berbagai macam dalil aku kemukakan, tetapi dia tetap tidak berputus asa.
Aku merasa seolah-olah kehidupanku yang tenang ini telah dirampas dariku. Aku bertanya-tanya adakah aku berada di tebing kebinasaan? Aku beristigfar memohon ampunan-Nya. Aku juga berdoa agar Pemilik Segala Rasa Cinta melindungi diriku dari kejahatan.
Kehadirannya membuatku banyak memikirkan tentang dirimu. Kau kurasakan seolah-olah wujud bersamaku.
Di mana saja aku berada, akal sadarku membuat perhitungan denganmu. Aku tahu lelaki yang menggodaku itu bukan dirimu. Malah aku yakin pada gerak hatiku yang mengatakan lelaki itu bukan teman hidupku kelak.
Aku bukanlah seorang gadis yang cerewet dalam memilih pasangan hidup. Siapalah diriku untuk memilih permata sedangkan aku hanyalah sebutir pasir yang wujud di mana-mana.
Tetapi aku juga punya keinginan seperti wanita yang lain, dilamar lelaki yang bakal memimpinku ke arah tujuan yang satu.
Tidak perlu kau memiliki wajah setampan Nabi Yusuf Alaihisalam, juga harta seluas perbendaharaan Nabi Sulaiman Alaihisalam, atau kekuasaan seluas kerajaan Nabi Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wassalam, yang mampu mendebarkan hati jutaan gadis untuk membuat aku terpikat.
Andainya kaulah jodohku yang tertulis di Lauh Mahfuz, Allah pasti akan menanamkan rasa kasih dalam hatiku juga hatimu. Itu janji Allah.
Akan tetapi, selagi kita tidak diikat dengan ikatan yang sah, selagi itu jangan dibazirkan perasaan itu karena kita masih tidak mempunyai hak untuk membuat begitu.
Juga jangan melampaui batas yang telah Allah tetapkan. Aku takut perbuatan-perbuatan seperti itu akan memberi kesan yang tidak baik dalam kehidupan kita kelak.
Permintaanku tidak banyak. Cukuplah engkau menyerahkan seluruh dirimu pada mencari redha Illahi.
Aku akan merasa amat bernilai andai dapat menjadi tiang penyangga ataupun sandaran perjuanganmu.
Bahkan aku amat bersyukur pada Illahi kiranya akulah yang ditakdirkan meniup semangat juangmu, mengulurkan tanganku untukmu berpaut sewaktu rebah atau tersungkur di medan yang dijanjikan Allah dengan kemenangan atau syahid itu.
Akan kukeringkan darah dari lukamu dengan tanganku sendiri. Itu impianku. Aku pasti berendam airmata darah, andainya engkau menyerahkan seluruh cintamu kepadaku.
Cukuplah kau mencintai Allah dengan sepenuh hatimu karena dengan mencintai Allah, kau akan mencintaiku karena-Nya. Cinta itu lebih abadi daripada cinta biasa. Moga cinta itu juga yang akan mempertemukan kita kembali di syurga.
Seorang gadis yang membiarkan dirinya dikerumuni, didekati, diakrabi oleh lelaki yang bukan muhrimnya, cukuplah dengan itu hilang harga dirinya di hadapan Allah. Di hadapan Allah. Di hadapan Allah.
Yang dicari walau bukan putera raja, biarlah putera Agama.
Yang diimpi, biarlah tak punya rupa, asal sedap dipandang mata.
Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani, asalkan sihat rohani dan hati.
Yang diharap, bukan jihad pada semangat, asal perjuangannya ada matlamat.
Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang, kerana diri ini serikandi dengan silam yang kelam.
Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata, cukuplah akad dan janji setia.
Dan yang akan terjadi, andai tak sama dgn kehendak hati, insyaAllah ku redha ketetapan Illahi..
Wahai wanita, ku ingatkan diriku dan dirimu, peliharalah diri dan jagalah kesucian.. semoga redha Allah akan sentiasa mengiringi dan memberkati perjalanan hidup ini.

Friday, 7 October 2011

Terimas ea kawan

MR VIRUS
assalamualaikum...
hurmm...ak mulakan contengan ak dengan pic bear 2...bear ney ak dapat dari seorang KAWAN .
Kalau x salah ak..ak dapat bear ney 13.12.2010...ak letak bear ney nama dia Mr Virus...actually..ak sayang la jugak bear ney...kadang2 kalau ak tension..bear ney ar yg ak baling...hahaha..kadang2 2..bear ney arr yg teman ak study....sweett sgt....tq ea kpd KAWAN  yg bagi bear ney...n ak still simpan surat yg KAWAN bg 2...

camney surat dia ea...

Assalamualaikum wbt..
Happy Belated Birthday yg ke-18.sorry bg hadiah lambat b'coz x sempat nak beli.tu pun alang2 ada kat living cabin, terniat plak nak beli kat hang. sorry kalau tak suka..aku bukan jenis pandai pilih hadiah. anyway terimalah yg ni seadanya. jadikan teman semasa belajar kat kmk ney..bagi la nama apa-apa pun lah..jangan puja sangat benda ney..i mean kalau rasa nak marah atau stress,pukul je benda ney...baling ke atau apa2 pun lah...dia sebagai peneman dan pembakar semangat untuk hang berjay dalam mencapai impian hang..sebenarnya dia ada banyak color tp color ney yang menjadi pilihanku..sebab ungu color dia lembut sikit dan menarik..hoho..anyway terimalah hadiah tak seberapa ni..sorry tak dak kotak atau pembalut coz x dak masa nak buat semua tu...PST la katakan..sometimes,baju pon lupa basuh,like i said before.so semoga sukses dan happy selalu.Ingat Allah, ubah tabiat buruk kalau ada dan kenang daku dalam doamu.doakan aku berjaya jd farmasi atau upgrade sikit jd doktor ea..Insyaallah.sekian saja coretan yang membosankan ney...jumpa lagi...

from
--------
KAWAN

sory ea sbb ak post an surat yg ag bagi kat ak kat blog ney...actually....ak harap ag x marah ea...dah lama x jmpa ag...actually ak nak balas balik surat ag 2..tapi x kesampaian...ak pon dah beli hadiah bufday ag yg terlepas 2...ak simpan lama sangat hadiah 2..ak nak bagi kat ag..tapi aku takot ag x terima...masa ag bagi hadiah kat ak 2..ak dah da hadiah tuk ag..mmg ingat nak bagi dah pon time 2..tp hati ak ney berat sangat..tapi x sangka plak ag plak yg bagi hadiah kat ak...so ak just simpan hadiah 2..tp ak x taw skarang hadiah tu p mna...x pe larh...next time la ak bg...mybe hadiah kawen ag t..hahahaha... 

ney surat yg x kesampaian nak balas kat ag..

Waalaikummussalam...
tq sbb bg hadiah kat ak...x pe ak paham...skurang2nyer ag ingat gak kat ak..hahha....ak suka hadiah ney..comey sangat...ak bg nama bear ney Mr Virus..ag nk taw napa...sbb skarang an famous citer 3 idiot...hehehehe..sweet x nama 2...?..bear ney..selalu teman ak study..ak mmg pukul pon..tp kadang 2 rasa cam x sampai aty.....ak nak mintak maap sal bear Mr Bean 2...bla pk2 balik..ak ney kejam juga...da ke patot ak bg balik bear 2...sori ea...tp bear Mr Virus ney ak an jaga lek lok ea...ak akn selalu ingat...bear ney dari seorang KAWAN BAIK ak...jangan risau..ak selalu doakan kawan aku berjaya...insyaallah dunia n akhirat...

from,
AKU....

hurmmm..ak taw...ag x an baca blog ak ney..sbb ak taw ag x da masa n ag x penah sedar akn kewujudan blog ak ney...pa pe own..ak just nak ag taw..ag my best friend forever..insyaallah...tq sbb kawan ngn ak...

p/s:insyaallah...KAWAN yg ak maksudkan 2..akn jd doktor x lama lagi...semoga kamo bahagia selalu ea KAWAN.