geng oreo

Saturday, 2 November 2013

bla..bla...bla...

salam...
perlu intro x entry kali ney...haha..x perlu kowt..
ini entry kedua yg ziera nak tulis selepas sekian lama ziera mendiam...
kali ney ziera nak cerita n nak jawab satu persoalan...

okeyh...suatu mlm...ziera buka fb..then ziera tengok da bufday kawan ziera...
so..ziera pown prepare la kedit banyak2 sbb nak call dia..
bukan pa...lama dah x sembang..konfem banyak nak sembang nanti..tu yg prepare kedit banyak2...
tepat pkul 12..tp lebih skit kowt...ziera kol dia...
hurmmmm..ada la ziera nyanyi skit..rasa cam sedap dah suara tu..
padahai suara ney sumbang gilerrr..sian dia terpaksa dengar suara ziera yg sumbang ney...
at least ziera wat dia terharu..kia ok pa..kihkihkihkih.....

sembang punya sembang..tiba2 dia tanya ziera 1 soalan..
"ko ngan sapa sekarang??" cheyyy..mentang2 ada p.we tanya org centu lak..hihihi
hurmm..actually dah agak dah soalan tu yang dia nak tanya kalau call dia..
so mmg dah prepare jawapan la...hahaha
"i'm single okkk..." tu jerrr mampu jawab..kahkahkah..
pastu dia tanya ziera lak.. "nape? takut luka lama berdarah kembali ka???..."
hahaha...siyes nak tegelak....luka lama berdarah kembali tu yang x tahan..
luka pa pown ziera x tahu...
rasanya..msa zaman cinta monyet dulu..
ziera x de la kecewa ngn sesapa...hahaha...
duk cinta monyet pown putus cara baikkk..hihihi...

persoalan..: kenapa ziera single sekarang???
"dah x de orang nak..hahaha"
tp still x cayerr..." ag tu jual mahal..."
aisooo....last jawapan supaya dia diam....
" cukuplah pengakhiran cinta monyet tu masa zaman sekolah...sekarang ney...yang aku nak cuma..cinta yang betul2 ada ending yang baik..n yang ada masa depan..dah kalau bleh...biarlah cinta tu betul2 untuk bakal suami aku....bak kata orang true love............."
terdiam la juga dia...tp still tanya juga la...tp dah ke topik lain..kahkahkah...

~hakikat sebenar..kita hanya mampu merancang...dan DIA yang menentukan...
~ziera mungkin mengharapkan cinta sejati yang datang tp belum tentu ianya akan tercapai..hahaha...mana tahu..tb2 terkapel ngn yg orang yg saja2 nk mengisi masa lapang..hahaha..n bukan yg merancang untuk masa depan..spa tahukan..hati manusia...
~tp...in sha allah...ziera kan jumpa juga ngn my hubby tu....


salam sayang....
ziera

1 comment:

  1. perghhh ayat x ley blah .. jiwang siotttt kihihkih

    ReplyDelete